Dr. Johnson needs to paint his clinic. He knows that the painting job can be completed by 5 painters in 26 days. If 15 more painters join the team 6 days after starting work on the job, then how many more days are required to complete the job?

See the answer

Answer:

5 more days. If 5 painters can do the job  in 26 days, then   5 × 26 = 130 man-days are required.
When  5 painters work for 6 days, it makes  5 × 6 = 30 man-days.
Job still requires 130 − 30 = 100 man-days, and there are 20 painters available to do it.
20 painters for 100 man-days = 100 / 20 = 5 days.
Therefore, 5 more days are required to complete the painting job.

Facebook Comments